2012. szeptember 10., hétfő

10 év, 10 önkéntes, 10 hónap

Az Afrikáért Alapítvány 2012-ben ünnepli fennállásának 10. évfordulóját.  Ez alkalomból 10 új projekttel készülünk, amelyek mind az Afrikai kontinenshez kapcsolódnak. Szeretnénk maradandó nyomot hagyni magunk után az óriási szükséget szenvedő, harmadik világbeli országokban!
A 2011-es évben Alapítványuk már sikerrel végrehajtott egy 6 hónapos önkéntes missziót a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, Kinshasában, 6 magyar fiatal részvételével. A "Helping is privilege!" mottóval zajlott kiküldetés után idén ismét elnyertük az EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) támogatását egy újabb nagyszerű program megszervezéséhez.
A 2012/2013-mas tanévben két turnusban öt-öt fő elkötelezett önkéntesünk indul el, hogy tíz hónapon keresztül segíthessen A College Othniel Általános- és Középiskolában illetve a La Providence Árvaházban, két kongói intézményünk mindennapi életében képviselik Európát és hazánkat: az oktatás, nevelés, egészség- és környezettudatos életmód formálása, valamint szociális területeken kifejtett értékteremtő munkájukkal.
A jelenlegi küldetés mottója: "Youth for Youth in DR Congo" (Fiatalok a fiatalokért, Kongóban), hiszen huszonéves önkénteseink az óvodásoktól kezdve az érettségizőkkel bezárólag iskoláskorú afrikai gyerekekkel fognak dolgozni.
Ezúton is sok sikert kívánunk Adrinak, Balázsnak, Dávidnak, Eszternek és Verának!

Az Afrikáért Alapítvány Munkatársai

2 megjegyzés:

Csabai Máté írta...

Sziasztok!
Én már régóta ki szeretnék menni Kongóba ezzel a misszióval, és France beszámolói, előadásai megfogtak. Szeretnék kizökkenni ebből a kényelmes európai környezetből, és megismerni a világot úgy, amilyen.
De nem beszélek franciául, és jövőre csak egy érettségim lesz. Tudtok engem így használni, érdemes lesz pályáznom jövőre, hogy kijussak Afrikába?
Üdv.
Máté

EVS Congo írta...

Kedves Máté!

Köszi az érdeklődést! Az idei EVS önkéntes felhívás itt található: http://afrikaert.hu/hu/projektek/reszletek/23/felhivas_onkentesek_jelentkezeset_varjuk_kongoi_missziora/
Jövő februárban is indul egy misszió, alapvetően ugyan ezekkel a feltételekkel. Kövesd figyelemmel a honlapunkat és a blogot e felhívás megjelenéséről! Az EVS önkéntességhez min. 18 évesnek kell lenni. A kiválasztásnál komoly előnyt jelent a francia nyelvtudás.

Üdv, Afrikáért Alapítvány