2012. szeptember 14., péntek

Bemutatkozás: Horváth Balázs

„Az emberi szellem az új élményekből táplálkozik!” Horváth Balázs vagyok, és e szavak változtatták meg az életemet. Az öröklött sémákat eldobva, a berögzült életformáknak hátat fordítva feladtam eddigi életemet, és átadtam magam a bizonytalan jövőnek. Barátnőt, munkát, egyetemet és megszokott életritmusomat feladva útnak indultam, hogy egy évet adjak magamnak a nagyvilágban.
Autómat lakhatóvá átalakítva, alaposan felkészülve, már csak pár nap választott el az indulástól, hogy bejárjam Európát, és eljussak a lehető legkevesebb pénzből, a lehető legtöbb helyre a világban. Célom a tanulás, és az új dolgok, emberek megismerése volt. Tapasztalni, és megajándékozni a szememet minél több látnivalóval.
Épp az utolsó munkanapomat töltöttem, mikor telefonhívás érkezett. Korábban megpályáztam egy missziót, mely a Kongói Demokratikus Köztársaságba szól, de nem sok esélyt adtam magamnak. Tévedtem! Hosszas interjú után, újrakezdett életem első napján már el is dőlt, hogy az Égiek merre akarnak irányítani engem.
Kinshasa fővárosában egy kizárólag magyar támogatásból fenntartott iskolában fogok sportot oktatni gyerekeknek, EVS önkéntes munka keretein belül. Mikor tapasztalni, látni akartam, nem egészen erre gondoltam, de ennél aligha találok jobb helyet a Földön. Szóval irány a síkvidéki gorilla, a gyémánt és a koltán hazája! Irány Kongó, egy keszthelyi thai boksz versenyző szemével!

Nincsenek megjegyzések: