2014. január 2., csütörtök

A Karácsony

Személy szerint eléggé féltem a Karácsonytól, lévén eddig egyetlen ünnepet sem töltöttem távol a családomtól és attól tartottam, hogy 24-én, és 25-én Honvágy úr érkezik majd vendégségbe, hívatlanul. Aztán végül minden nagyon jól alakult.

Itt a 24. nem ünnep, inkább készülődnek az emberek a másnapra. Ennek megfelelően a délelőtt az árvaházban is készülődéssel, kertészkedéssel és díszítéssel telt. Délután pedig minden önkéntes elvonult ajándékot venni annak, akit előző este Fortuna rendelt neki, a szokásos névhúzós módszer keretein belül. Késő délután mindenkinek szerencsésen sikerült beszélnie az otthoniakkal. Végül 8 órakor kezdődött a mi kis ünnepünk, amelyre az időjárás is elküldte jókívánságait 35 fokos meleg és viszonylag rövid, ám annál intenzívebb trópusi zivatar formájában. A rögtönzött, rendkívül kreatív karácsonyfánk alatt a sláger ajándék az ananász volt, amellyel sem ízben, sem árban nem kelhet versenyre az otthoni.  


Karácsony napján pedig az árvaházba voltunk hivatalosak, ahol beszélgetés, játékok, majd ünnepi vacsora volt a menetrend. Minden gyereknek igyekeztünk személyre szabott ajándékot (össze)készíteni. Cserébe csak néhány éneket kértünk. Megható volt, ahogy a gyerekek a Csendes éj francia verzióját, majd Oláh Ibolya Magyarország című már-már klasszikusát énekelték, az egyik előző csoportnak is jár a hála érte ezúton is. Ezután a lányok még haza kísértek minket, amelyért otthonról hozott bejgli formájában manifesztálódott a köszönet.

Végül, 26-án különleges vendéget köszönthettünk Csonka Gábor, azaz Vandorboy személyében. A több órán át tartó sztorizást és beszélgetést követően a gyerekek azért nem úszták meg az aznapi magyar órát.

Ábrahám

Nincsenek megjegyzések: